lauantai 31. tammikuuta 2009

Illallinen

Tein tänään ruokaa tyttöystävälleni ja tädillensä. Söin tietenkin itsekin. Alkupalaksi oli toast skagenia. Kyseinen ruoka on kehitetty Ruotsissa, ja kaikesta yksinkertaisuudestaan huolimatta se on oikea ruoka-aineiden ilotulitus. Skandinaavinen ruoka on suuressa nousussa gastronomian maailmassa, eikä pidä yhtään ihmetellä, miksi.

Toast Skagen:
3 viipaletta paahdettua vaaleaa leipää (itse pariloin kauniin kuvion saamiseksi, vaikka kuvio jäikin täytteen alle)
180 grammaa katkarapuja
60 grammaa majoneesia
2/3 limen mehu
cayennepippuria
suolaa
ruohosipulia silppuna ja koristeluun
mätiä (käytin kirjolohen mätiä, varmasi muukin käy)

Sekoita katkaravut, majoneesi ja mausteet makusi mukaan, ja anna vetäytyä viileässä. Koristele mädillä ja ruohosipulilla.

Pääruoaksi oli lohta ja kukkakaali-vuohenjuustopyreetä. Ohjeen sain Sekametelisoppa-kirjasta, jonka ostin tänään. On aina ilo kartuttaa kirjahyllyä ruokakirjoilla, jossa on muutakin kuin vain reseptejä. Ruoanlaitto on ilo, kuten sen pitääkin olla. En osaa kuvitella sellaista päivää, että menettäisin rakkauteni ruokaan.


Pyreessä oli yksinkertaisesti 2 osaa keitettyä kukkakaalia ja 1 osa vuohenjuustoa, joka oli tällä kertaa kotimaista juusoportin juustoa. Suolaa oli vähemmän kuin vouhenjuustossa usein on, mutta muuten maku oli vähintäänkin kohdallaan. Jälkiruoaksi oli crème brûléeta. Viininä oli viinä. Kukapa ei pitäisi viinistä. Kuinka monta kertaa voin vielä mainita sanan 'viini?'. Viini.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti