torstai 15. tammikuuta 2009

Puhtaus on puoli ruokaa

Tänään oli siivouspäivä. Ruokalistalla oli valkosipulikeittoa, risottoa ja paistettua kanaa. Koska tuntemukseni parilapannuista on aika olematon, saan savustettua ruoan lisäksi koko kaksion.

Valkosipulikeitossa viehättää maun lisäksi siihen nähty työ ja lopputulos. Parhaat asiat ovat usein yksinkertaisia tai erittäin monipuolisia ja tarkkoja. Liemien suurustamisen olen sentään oppinut tekemään oikein.

Innostuin maustamaan risoton rosmariinilla maistettuani sellaista eräässä tamperelaisessa kahvilassa. Lopputulos oli hyvä, vaikka rosmariinilla on tapana peittää alleen kaikki hienovaraisemmat aromit. Pitää ostaa vielä vermuttipullo mm. risottoja varten. Ja brandy- tai jallupullo liekitystä varten. Ja sitten vielä pullo, josta saa kaataa jotain omaan kurkkuunkin, koska ruokakin on parempaa kun ei tarvitse olla kuivin suin. Sitä paitsi lasi tai pari viiniä päivässä pitää lääkärin loitolla.

1 kommentti:

  1. Moi! Onneksi olkoon, jouduit juuri tagauksen uhriksi! Käy katsomassa ohjeet omasta blogistani --->

    http://elainduel.blogspot.com

    Ruokien liekitys on listallani "asiat-jotka-pitää-oppia-elämän-aikana" :)

    VastaaPoista