sunnuntai 18. tammikuuta 2009

Innostus

Tänään tein haukea fenkolipedillä ja risottoa, koska en muutakaan keksinyt. Ankaran Wikipediattamisen jälkeen selvisi sekin, miksi fenkoli maistuu anikselta.

Vielä joskus rupean harrastamaan valokuvaamaan tekeleitäni. Yleensä siinä vain käy niin, että nälän hetkellä ajattelee ruoan syömistä, ei kuvaamista. Ravinto on kuitenkin aina ensisijainen prioriteetti.

Ruoka, josta sain innostuksen ruoanlaittoon aivan uudella tasolla, oli tekemäni ranskalainen sipulikeitto. Maku oli jotain aivan uutta silloin. Sittemmin olen huomannut, että kaikki ranskalainen ruoka on poikkeuksetta uskomatonta raaka-aineita ja valmistustapoja myöten. En ole käynyt kyseisessä maassa enkä puhu kieltä, mutta haluan tehdä kummatkin niistä asioista joskus. Juuri nytkin kuolaan näppäimet tahmeiksi. Ranskalainen kalakeitto bouillabaisse on vielä kokeiltavana.

Kalakeittoa ennen on kuitenkin vielä tehtävänä hapankaali. Oikea syy hapankaalintekoinnostukseeni on tietenkin se, että luontoni ei anna periksi myöntää sitä, että yksinkertaisesti pidän makkarasta ja kaljasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti