Käytin epähuomiossani vanhahkoa tuorejuustoa, joka antoi ikävähkön sivumaun bagelille. Kun vanha tuorejuusto ehti vatsaani, oli aivan kuin mahani olisi kohdannut vanhan ystävänsä - ystävän, jonka kanssa on tulehtuneet välit. Suomalaiseen ruokailuun liittyy edelleen jollain tavalla bakteerien pelko, mikä näkyy esimerkiksi raa'an lihan ja homejuustojen välttämisessä.
Ruoka-allergiat ja -yliherkkyydet saavat kehittyä rauhassa, jos ruoka-aineita välttää. Silloin myös menettää paljon. Itse en voisi kuvitellakaan ruoanlaittoa ilman sipulia, jolle monilla on yliherkkyys. Kun elää bakteerisessa tyhjilössä, ei ole ihme jos kaikilla on astma ja lasten pitää kantaa listaa kaikista allergioistaan. Lapsena elin terveellisen pölypitoisessa huoneessa ja uin lammessa, jossa oli salmonellaa. Uskon, että juuri siitä syystä olen terve kuin pukki.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti