perjantai 30. tammikuuta 2009

Tee-se-itse-bagel

On plussaa, että pikaruokapaikoista saa hampurilaisten lisäksi bageleita, joissa on rasvaisen tavaran sijasta myös kuitua ja vähemmän rasvaista tavaraa. Tarjolla on myös ruisbageleita ja mitä milloinkin. Valinnanvaraa saa vielä enemmän, jos ne tekee itse. Tällä kertaa sisällä oli tuorejuustoa, chorizo-makkaraa ja tomaattia. Klassinen tuorejuusto-lohitäyte on kuitenkin edelleen suosikkini.

Tällä kertaa käytin ruisjauhoja vehnäjauhojen lisäksi, jotta bageleista tulisi vähän terveellisempiä. Terveellisyys on pop, vaikka enää en vaivaa leipätaikinoita, kunnes tulee hiki. Elektronisten apuvälineiden takia moni kokki onkin varmasti lihava. Ehkä myös rakkaus ruokaan lihottaa.

Pääsin myös kokeilemaan uutta silikonimattoani, jonka sain yhtä tyttöystävältäni, joka tukee ruoanlaittoani kaikin puolin, ihan ymmärrettävistä syistä.

Käytin epähuomiossani vanhahkoa tuorejuustoa, joka antoi ikävähkön sivumaun bagelille. Kun vanha tuorejuusto ehti vatsaani, oli aivan kuin mahani olisi kohdannut vanhan ystävänsä - ystävän, jonka kanssa on tulehtuneet välit. Suomalaiseen ruokailuun liittyy edelleen jollain tavalla bakteerien pelko, mikä näkyy esimerkiksi raa'an lihan ja homejuustojen välttämisessä.

Ruoka-allergiat ja -yliherkkyydet saavat kehittyä rauhassa, jos ruoka-aineita välttää. Silloin myös menettää paljon. Itse en voisi kuvitellakaan ruoanlaittoa ilman sipulia, jolle monilla on yliherkkyys. Kun elää bakteerisessa tyhjilössä, ei ole ihme jos kaikilla on astma ja lasten pitää kantaa listaa kaikista allergioistaan. Lapsena elin terveellisen pölypitoisessa huoneessa ja uin lammessa, jossa oli salmonellaa. Uskon, että juuri siitä syystä olen terve kuin pukki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti