torstai 14. toukokuuta 2009

Parsakeitto

Kevät on kaiken muun ohella aikaa, jolloin parsaa saa syödä muutenkin kuin purkista poimittuna. Menussamme on ollut pariloitua parsaa, pekonia ja parsaa, parsaa ja parsakeittoa.

Kyseiseen parsakeittoon tuli 500 gramman puntti parsaa, yksi valkosipulin kynsi, yksi keltasipuli, puoli litraa kanalientä, noin 50 grammaa voita ja noin desi kermaa. Ensimmäiseksi parsasta irrotetaan puumainen osa, mutta tällä kertaa niitä ei heitetä pois, koska niistä saadaan lisää makua kanaliemeen.

Eli ihan ekana keitä parsan kantoja kanaliemessä, kunnes niistä irtoaa makua siihen. Taisin tehdä tätä noin vartin, jolloin parsamainen tuoksu jo tuntui. Leikkasin myös parsan nuput pois koristelua varten. Ne keitetään juuri ennen tarjoilua.

Sulata voi miedolla lämmöllä, ja freesaa sipuleitä ja parsan paloja piein tovi. Väriä tähän ei kuitenkaan kaivata. Freesaamisen jälkeen joukkoon menee siivilöitä kana/parsaliemi, ja keitosta keitetään, kunnes parsat on kypsiä. Sitten tehosekoitin laulamaan.

Kaiken tämän kauneuden jälkeen keitto maustetaan suolalla sekä pippurilla ja nuput heitetään sekaan. Kuva on muuten aika valju, keitto ei ollut aivan yhtä valjua onneksi.

Parsan putsaamiseen kannattaa käyttää aivan erityistä huomiota, ellei halua ratisevia hiven- ja kivennäisaineita.

Eksyin ruokaa tehdessäni taas jännän äärelle. Mitä ruokaan tulee, erittäin moni asia on jännää. Harmi vain, että en nyt juuri mitä jännää tänään pyöri mielessäni. Lupaan, että seuraavallakin kerralla minulla on jotain jännää sanottavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti