lauantai 14. helmikuuta 2009

Vichyssoise eli purjo-perunakeitto

Siinä määrin vichyssoiseni oli harhaoppista, että kun kaapista ei löytynyt kanalientä, käytin kalalientä. Yhden kirjaimen erohan siinä vain on. Keittiössä haisi aika voimakkaasti kalakeitolle.


Tähän tuli kuta kuinkin:
oliiviöljyä
purjosipuli
sipuli
7 perunaa
lientä sen verran, että kasvikset peittyivät
yrttejä
2 dl kermaa
suolaa

Ensin sipulit kuullotetaan kattilassa öljyssä niin, että ne eivät saa väriä ja kitkerää makua. Toki voitakin voi käyttää. Sitten kattilaan menee muut ainekset ja keitosta keitetään, kunnes perunat ovat kypsiä. Sen jälkeen vain sauvasekoitin laulamaan, minkä jälkeen lisätään kerma. Keiton voi nauttia lämpimänä tai kuumana. Lämpimänä keitto maistuu täydellisesti kun on flunssa - tai ystävänpäivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti